Τα Νέα Μας

Ημερίδες Εξοικονόμησης Ενέργειας Φεβρουάριος – Μάρτιος 2011

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες της εταιρίας Marmodom με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης BIOPANOPLY που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2011.

Η έναρξη των ημερίδων πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας, που είναι και η έδρα της εταιρίας, την οποία ακολούθησαν συνολικά πέντε αντίστοιχες εκδηλώσεις του για όλους τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι παραβρισκόμενοι μηχανικοί, εργολάβοι και έμποροι του οικοδομικού κλάδου παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ημερίδες που εμπεριείχαν τρις θεματικές ενότητες σχετικά με την γενική ενεργειακή κατανάλωση του κτιριακού τομέα στην Ελλάδα, τα οφέλη και την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης BIOPANOPLY καθώς και την σημασία του, όσων αφορά το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ?οίκον”.

Σημαντικότερο σημείο των εκδηλώσεων η σχέση ωφέλειας / κόστους που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του πιστοποιημένου συστήματος BIOPANOPLY. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Marmodom επενδύοντας το ίδιο σχεδόν χρηματικό ποσό που απαιτείται για την αλλαγή κουφωμάτων σε εξωτερική θερμομόνωση μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και πλην σαφώς χρήματα έως και 52%, ανανεώνοντας το 80% της εξωτερικής όψης του κτιρίου (τοιχοποιία) σε αντίθεση με τα κουφώματα που αποτελούν το 20% της επιφάνειας και επιτυγχάνουν να εξοικονομήσουν μόλις ένα 20% της συνολικής ενέργειας που χάνεται.