Τα Νέα Μας

Πρακτικό Σεμινάριο Ορθολογικής Εφαρμογής του Πιστοποιημένου Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης BIOPANOPLY

Στις 24.03.2011 πραγματοποιήθηκε στις ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις της MARMODOM στην Προσοτσάνη Δράμας το πρώτο για φέτος πρακτικό σεμινάριο ορθολογικής εφαρμογής του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης BIOPANOPLY, το οποίο και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε με την φιλική υποστήριξη της εταιρίας παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRAN. Η μεγάλη ανταπόκριση και προσέλευση των καλεσμένων συνεργείων, επιβεβαίωσε την άμεση ανάγκη της αγοράς για το καινούργιο ενεργειακό σχεδιασμό στον τομέα της δόμησης, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, χρημάτων και αέριων ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα.

Το συνολικά 4 ωρών σεμινάριο εμπεριείχε μια θεωρητική ενότητα όπου οι εταιρίες MARMODOM και FIBRAN ανέλυσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών που συμμετέχουν στο σύστημα, καθώς και την νευραλγική σημασία του πιστοποιημένου
συστήματος σε αντίθεση με τα απλός πιστοποιημένα υλικά. Στο πρακτικό μέρος, που πραγματοποιήθηκε σε τοιχοποιίες-δείγματα στο προαύλιο του εργοστασίου, με την βοήθεια 2 έμπειρων συνεργείων από Δράμα και Αλεξανδρούπολη, δόθηκε στους εφαρμοστές η δυνατότητα να δουν από κοντά τον ορθό τρόπο εφαρμογής του κάθε σταδίου της θερμομόνωσης και να λύσουν τις πρακτικές απορίες τους.

Σημαντικό σημείο για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του συστήματος θερμομόνωσης, τόνισε η εταιρία MARMODOM, είναι η σωστή εφαρμογή του τελικού επιχρίσματος BIOPLASTER, του ακρυλικού σοβά σε μορφή πάστας, που παραδίδει έγχρωμη και
αδιάβροχη επιφάνεια. Σαν επικορωνίδα του συστήματος είναι εξαιρετικής σημασίας να εφαρμοστή με τoν σωστό τρόπο ώστε να έχει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα που θα λειτουργήσει και σαν διαφήμιση για το εκάστοτε συνεργείο.

Όποιος από τους καλεσμένους ήθελε, μπορούσε να εφαρμόσει και επί τόπου ο ίδιος του τα υλικά για να διαπιστώσει την συμπεριφορά τους. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης για όλους τους παραβρισκόμενους. Ευκαιρία για την ανταλλαγή εντυπώσεων είχανε όλοι οι παραβρισκόμενοι στο αντισυμβατικό γεύμα που ακολούθησε!